Norge må sikre sitt elektriske nett mot solstormer og EMP angrep

Du har kanskje ikke så ofte tenkt over hvor sårbart vårt samfunn er, eller hvor avhengig du egentlig er av at det elektriske nettet, satellitter og annet fungerer som det skal, eller hva du skulle gjøre om det elektriske nettet plutselig gikk den?

Vi i Det Konservative Parti (DKP) mener det er på høy tid at staten Norge innfører en lov som forplikter el-leverandører i Norge å sikre Norges el-nett mot de potensielle farene som finnes enten de er naturlige eller menneskeskapte, og vi mener el-selskaper bør ha reservedeler som kan erstatte ødelagte deler liggende klare i landet.

For å kunne gjøre dette mener vi at de fleste viktige komponenter som vårt el-nett er bygget opp av skal være produsert i Norge, og at vi dermed IKKE skal være avhengige av deler fra land som Kina for å kunne gjenoppbygge vårt el-nett om katastrofen først skulle ramme oss.

Videre mener vi at man burde vurdere å sette en øvre grense for hva prisen på elektrisitet i Norge skal ligge på, slik at norske forbrukere kan få en forutsigbar regning for sitt el-forbruk, og vi mener man KUN bør selge overskudds elektrisitet til utlandet på det åpne marked.

Bli med oss i vår kamp for å fremme en konservativ politikk i Norge.

Med vennlig hilsen
Det Konservative Parti (DKP)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *